Izkustvene delavnice

Izobraževanja, ki jih vodi Neva Kralj s sodelavci Plesnega Epicentra in vabljeni predavatelji, so izrazito teoretično-praktičnega in izkustvenega značaja. Temeljijo na lastnih dolgoletnih izkušnjah, stalnih izobraževanjih, primerih dobre prakse in osebnostne rasti.

 

KOMU SO NAMENJENE:
strokovnim delavcem vrtcev in osnovnih šol, plesnim učiteljem, mentorjem interesnih
dejavnosti in drugim ljubiteljem ustvarjanja z gibanjem

LOKACIJA DELAVNIC:
Plesni Epicenter, Tbilisijska 59D ali v vaši instituciji

PREDAVATELJI IN IZVAJALCI:
Neva Kralj, plesna pedagoginja, spec. plesne terapije s sodelavci Plesnega Epicentra
in vabljeni predavatelji

Telo ve. Telo pomni.
Ples ga spomni, če je pozabilo.

DELAVNICE

DELAVNICA A


GIBALNO

SPO-RAZUMEVANJE I

Ples kot preventiva in terapija.

Plesno-gibalna dejavnost,
ki aktivira domišljijo in
ustvarjalnost, deluje preventivno
in spodbudno vpliva na
vsestranski razvoj otroka.

IZVAJATA:
Neva Kralj in Tamara Sernec

DELAVNICA B

PLES  in GIBALNI DIALOG Z OROKI DO 3. LETA STAROSTI

Ko te gledam, me ti vidiš, torej obstajam!


Jedro našega dela je bazična potreba vseh ljudi Biti opažen, sprejet, upoštevan,  ljubljen  in razumljen tak, kakršen sem. 

IZVAJA:
Neva Kralj 

DELAVNICA C


PLES V ZLATIH LETIH
– PLES V DSO

Ples je dejavnost, kjer starejši pridobijo občutek, da njihovo telo lahko zopet giba, kjer zmorejo in se radostijo, kjer lahko sami naredijo nekaj za zdravje in višjo kakovost življenja.

IZVAJATA:
Neva Kralj in Iryna Stankovič

DELAVNICA D

SLOVENSKA LJUDSKA
GLASBA IN PLESI
ZA OTROKE

Spodbujanje kreativnega
razmišljanja.

Plesna vzgoja in vzgoja s
plesom, Vsebina se prilagodi
potrebam naročnika.

IZVAJA:
Neva Kralj

DELAVNICA E


GIBALNO
SPO-RAZUMEVANJE II

Socialno vključevanje otrok s posebnostmi v razvoju v redne oddelke vrtcev in osnovnih šol z metodami in tehnikami plesno gibalne terapije.
Celostni pristop v vzgojno
izobraževalnem procesu in
svetovalnem delu.

IZVAJA:
Neva Kralj

quote-icon-min

OD NAŠIH ČLANOV

  • Najprej naj se zahvalim za vsa znanja in dobre primere iz prakse, ki sta jih bili pripravljeni deliti z nami. Nad redko katerim seminarjem sem tako zelo navdušena, predvsem, da prejmem tako veliko novih in koristnih, uporabnih informacij, ki jih lahko takoj apliciram na otroke. Takšne seminarje v resnici vzgojiteljice potrebujemo!!! Ko sem odhajala iz seminarja, sem bila polna vtisov in tudi malo strahu, kako pa bodo to moji najmlajši sprejeli. Do sedaj sem bila nad vsemi dejavnostmi, ki smo se jih na vaši predstavitvi Epicentra v vrtcu naučili, navdušeni, tako otroci, kot vzgojiteljice. Letos pa so moji mladički stari še ne dve leti in sem veliko razmišljala, kje naj začnem :). Spoštovana Neva in Tamara HVALA VAMA še enkrat in upam, si želim, da se srečamo še na kakšnem seminarju! Do takrat pa en lep, snežni pozdrav.

    BARBARA BERTONCELJ FEKONJA, VRTEC POD GRADOM

  • Delavnica je name vplivala zelo pozitivno. Dala mi je znanje, spravila me je v dobro voljo in dobro počutje, sprostila me je, pritegnila me je. Dala mi je vse, kar sem pričakovala. Razširite delavnico na daljše izobraževanje. Izpostavila bi žar in ljubezen do plesa, giba, ustvarjanja! Pristop, postopnost, strokovnost, občutek za skupino, počutje v njej. Vesela bom ponovnega snidenja. Sigurno bom okrog govorila o vas Zelo rada plešem. Pred družinskim življenjem sem veliko preplesala. Sedaj bolj redko plešem. Le ob posebnih priložnostih. Danes sem po dolgem času občutila tisti občutek svobode, ko smo plesali in se gibali čisto po svoje. Fajn občutek. Vesela sem. Moje sporočilo: Sprejmimo drugačnost in omogočimo otrokom celovit način izražanja.