Medtem ko vaš otrok ustvarja na plesnih delavnicah, se lahko starši udeležite različnih oblik vadbe, baleta, sodobnega plesa ali joge. Poleg staršev seveda vabljeni vsi, ki bi radi s plesom poskrbeli za svoje dobro počutje, tako fizično kot duhovno.
Pridružite se nam, ne glede na svoja leta in tudi brez plesnih izkušenj.

Obstajajo bližnjice do sreče. Ples je ena izmed njih.
(V. Baum)

quote-icon-min

OD NAŠIH ČLANOV

 • Gibanje imam rada v naravi ali pa v zaprtem prostoru. Veliko mi pomeni zato, da preusmerim zaskrbljujoče misli na bolj prijetne. Naberem si novih moči in se razbremenim. K temu pripomore raznolikost sproščanja (gibanje ob glasbi v vse smeri, različni nivojih in različnimi rekviziti, dotiki, včasih je prisoten smeh, ples, delo na mišicah, različna motivacija). Zato je pomembna majhna skupina pozitivnih ljudi. Da se imamo lepo, pa poskrbi izvajalka vadbe Neva Kralj. Plesno gibanje se mi zdi zelo pomembno za naše možgane, da razmišljamo in se oddaljujemo demenci. Zgodilo se mi je že, da sem bila po vadbi brez energije. Predvidevam, da se nabere preveč skrbi in premalo sprostitve, zato komaj čakam, da imamo plesno-gibalno delavnico. Gibanje je tudi kadar hodim, res se sprostim in delajo največ noge. Za ostale dele telesa pa delamo na mišicah v plesno-gibalni delavnici. Lep pozdrav!

  VLASTA Š.

 • Urša Rupnik predstavlja žlahtno kontinuiteto delovanja dveh najpomembnejših osebnosti poučevanja sodobnega plesa pri nas: Mete Vidmarjeve in Žive Kraigherjeve, ki sta izhodišči za obstoj slovenskega sodobnega plesa. Razveseljuje tudi dejstvo, da je ob pedagoškem delu tudi plesalka, ki sodi danes v sam vrh.

  N. GORŠIČ

 • Glasba in ritmi me vedno prevzamejo in mi dajo krila. Rada se udeležujem naših uric, ker vsebujejo vse, od lahkotnega ogrevanja, da prebudimo naše telo, vaj s katerimi skušamo z malo napora oživiti in aktivirati naše mišice, potem se pa ob glasbi preizkusimo še s plesno koreografijo in vključimo še naše možgančke. Četrtek je dan sproščenosti, lahkotnosti in prijetnega druženja. Lep pozdrav,

  VLASTA JURAS

 • TOPLE MISLI CENJENE DAME GE. DANICE VIDMAR, KI JE NA ODRSKIH DESKAH SLAVILA 60 LET. HVALA DANICA.

  Dragi moji, obe vesta, da je balet moja največja ljubezen. A zadnje čase sem težko sledila, vse je bilo »nekaj vmes«, nisem niti dobro razgibala telesa, ker brez trdnih temeljev preteklih let nisem zmogla delati dobro. Vem, da sem bila za svoja leta in ob dejstvu, da nisem v mladosti plesala ničesar, »kar OK«... a ne gre več naprej. Morda se vrnem po novem letu v kakšno lažjo skupino, morda si najdem kaj enostavneje gibalnega (kaj za moja leta, pilates, plesno jogo, shakti ... kaj vem). Draga Neva, vljudno prosim, da sprejmeš moj izstop iz študentske baletne skupine za nazaj (s 1.11.2018). Na Art Therapy pa pridem in kakšno rečeva. Draga Tina, zame boš vedno »moja baletna sreča«, moja hvaležnost te bo vedno spremljala. Pozdravi moje prijateljice, posebno Vojko, Petro in Ano, ki ji želim eno lepo zdravo deklico. Hvala.

  DANICA

 • Ko bom starejša gospa in bom pisala svoje spomine, bo Urša zagotovo omenjena kot ena izmed ključnih oseb v mojem življenju.

  M.Š. (URŠINA UČENKA IN PLESALKA)