Joga Veda – vadba za duhovno, telesno in umsko uravnoteženost

Joga je tisočletja stara oblika duhovenga urjenja, pri katerem z dihalnimi vajami, telesnimi položaji (asanami) in duhovnim osredotočanjem dosežemo telesno in duševno uravnoteženost. S pomočjo joge ohranjamo vitalnost telesa in duha, odpravljamo stres in lajšamo fizične in psihične težave. Jogo lahko vadi vsak!

Izvira iz Indije, osvaja pa tudi zahodni svet, saj predstavlja odlično vadbo za spopadanje s težavami sodobne civilizacije.

Joga pomaga povezati telesno in duševno raven, zbuja občutek notranjega in zunanjega ravnovesja, kar je v današnjem času nujno. Mojca Geržina je učenka duhovnega učitelja Sri Sri Ravi Shankarja, jogo vedo poučuje na zelo čuječ in naraven način, kar pomeni, da se vadba nadgrajuje in učenec lahko opazi kvalitativno spremembo pri sebi po določenem času in ne takoj. Telo začutimo kot dom, kjer lahko doživimo pretočnost v mirovanju in stabilnost v gibanju. Znano je, da z izvajanjem vaj, naučenih na delavnicah, udeleženci izgubijo težo in pozdravijo kronične bolezni kot so nespečnost, astma, diabetes, visok krvni tlak ali migreno. Jogijski položaji v Joga Vedi so oblikovani na način, da dajo izvajalcu uravnoteženo zdravje in miren um. Vadba postane ponotranjena raziskava in vedno novo doživetje in ne le formalno ponavljanje položajev.

KAJ JE JOGA VEDA?

Joga Veda je čista in prvotna oblika joge. Je redna vadba, kjer se poglobimo v zavestno gibanje telesa ali asane, dihalne tehnike, meditacijo in  vedsko znanje. Je  starodavna dediščina človeštva za bister um in kakovostno bivanje na zemlji.

V Joga Vedi je na temeljit način podana celotna znanost  joge, vse njene modrosti in tehnike. Za dobro telesno počutje poučujemo kombinacije nežnih in močnih serij asan. Pri tem je enakovreden poudarek na tehnikah, ki skrbijo za um in duha. Odkrivamo dihalne potenciale posameznikov, da bi lažje izvajali dihalne vaje ter posledično položaje, ki bodo povečali fleksibilnost, moč in vzdržljivost skozi utelešeno prisotnost.

Jogijske asane, ki se izvajajo že stoletja, združene z modrostjo starodavnih spisov, se podajajo v obliki, ki vam pomaga izboljšati kakovost vsakodnevnega življenja.

Ura in pol je sestavljana iz asan, obrazne joge, pranayam, meditacije in znanje Patanjalija – Modrec, ki je  v klasičnem obdobju  Indije sistematiziral vedo o yogi.

 

Za moje telo

 • Okrepi in oživi notranje organe
 • Izboljša prožnost
 • Okrepi mišice in kosti
 • Boljša telesna drža in orientacija
 • Izboljša prebavo, krvni obtok in odpornost
 • Poveča funkcijo nevroloških organov in žlez z notranjim izločanjem
 • Dviguje energijo

Za moj um

 • Razvija intuicijo
 • Zmanjšuje stres in umirja um
 • Izostri intelekt
 • Poveča spomin
 • Poveča jasnot

Zgolj verjeti je potrebno,
si dovoliti, prebuditi, začutiti.

SKUPINE

JOGA VEDA

odrasli

TRAJANJE:
90 min, 1 x tedensko

PEDAGOGINJA

Mojca Geržina

.
INDIVIDUALNO DELO

TRAJANJE:
po dogovoru

PEDAGOGINJA:
po dogovoru

Vpis je mogoč celo leto preko spletne prijave!