Joga – vadba za duhovno in telesno uravnoteženost

Joga je tisočletja stara oblika duhovenga urjenja, pri katerem z dihalnimi vajami, telesnimi položaji (asanami) in duhovnim osredotočanjem dosežemo telesno in duševno uravnoteženost. S pomočjo joge ohranjamo vitalnost telesa in duha, odpravljamo stres in lajšamo fizične in psihične težave. Jogo lahko vadi vsak!

Izvira iz Indije, osvaja pa tudi zahodni svet, saj predstavlja odlično vadbo za spopadanje s težavami sodobne civilizacije.

Joga pomaga povezati telesno in duševno raven, zbuja občutek notranjega in zunanjega ravnovesja, kar je v današnjem času nujno. Jogo Snježana poučuje na zelo naraven način, kar pomeni, da se vadba nadgrajuje in učenec lahko opazi kvalitativno spremembo pri sebi po določenem času in ne takoj. Telo začutimo kot dom, kjer lahko doživimo pretočnost v mirovanju in stabilnost v gibanju.

UTELEŠENA ANATOMIJA IN JOGA:
Principi dela izhajajo iz body mind centering metode (BMC), ki nam odpira vrata v različne telesne sisteme (skeletni, mišični, žleze itd.). Na ta način odpremo vrata do neposredne izkušnje različnih vidikov asan. Vadba postane ponotranjena raziskava in vedno novo doživetje in ne le formalno ponavljanje položajev.

Odkrivamo dihalne potenciale posameznikov, da bi lažje izvajali dihalne vaje ter posledično položaje, ki bodo povečali fleksibilnost, moč in vzdržljivost skozi utelešeno prisotnost.

Na JOGI se posvetimo predvsem odkrivanju mišično – skeletnega sistema, ki nam omogoča ne le lažje obvladovanje položajev temveč tudi razumeti naše navade. V ospredju bo medenica oziroma korenina hrbtenice (Root chakra), ki nas navdaja z življenjsko silo.

Mišično – skeletni sistem namreč omogoča ne le gibanje v prostoru in koordinacijo temveč vpliva na jasnost misli in prizemljenost ter uravnoteženo čustveno odzivnost

Zgolj verjeti je potrebno,
si dovoliti, prebuditi, začutiti.

SKUPINE

UTELEŠENA
ANATOMIJA IN JOGA

odrasli

TRAJANJE:
90 min, 1 x tedensko

PEDAGOGINJA:
Snježana Premuš

.
INDIVIDUALNO DELO

TRAJANJE:
po dogovoru

PEDAGOGINJA:
po dogovoru

Vpis je mogoč celo leto preko spletne prijave!