EKSKLUZIVNO!
Baby moves – vadba in ples z dojenčki

Prvo leto življenja
je naložba
za ves nadaljnji razvoj.

Dragi starši,

Prvo leto življenja je leto odkritij in izjemnega razvoja. Vse izkušnje tega obdobja pustijo pečat in imajo neverjeten vpliv na vas, starše, in vašega otroka, na socialni, telesni, emocionalni in kognitivni razvoj. Le-to preprosto pomeni ustvariti bogato, multi-senzorno okolje za dojenčka.

Zavedni starši lahko odločilno vplivamo na gibalni razvoj dojenčka in s tem na razvoj živčnega sistema, kar omogoča hitrejši in pravilnejši otrokov celosten razvoj in napredek. In ni bolj osrečujočega občutka, če vemo, kako lahko otroku nudimo najboljše temelje za življenje, brez finih in dragih igrač.

Omogočiti svojemu dojenčku preživeti čim več časa na (neoblazinjenih) tleh, pomeni omogočiti mu spodbudno in varno okolje v procesu rasti skozi temeljne mejnike razvoja, ki razvijajo otrokovo telo in um. Ti vzorci razvijajo gibalne sposobnosti, ravnotežje in postavitev telesa, ki so osnova za učenje. Skozi petje, glasbo in telesni dotik, ples in igro, interakcije z drugimi … pravzaprav tako bazično in enostavno.

Program Baby Moves – ples z dojenčkom pomeni opaziti in slediti otrokovim telesnim znakom, jih razumeti in mu zaupati, da se razvija z lastno hitrostjo. Na čudovit način skozi glasbo, pesmi, rime, gibanje, senzorne igre in ples razvijamo tudi svojo lastno kreativnost in igrivost.

Otrok in mamica pri plesu z dojenčkom ustvarjata čuječ in globok dialog na bazičnem, telesnem nivoju, kar ima pri dojenčku vplivno vlogo na občutenje jaza in svojega telesa in razvija samozavest ter mu omogoča zdravo čustveno navezanost in kasnejšo separacijo. Ustvarja zdrave, čuječe in spoštljive odnose med roditeljem in dojenčkom, ki ostanejo do konca življenja.

PREDNOSTI PROGRAMA:

  • nebesedna interakcija z dojenčkom preko glasbe in plesa
  • pripomoremo k izgradnji mišic, izboljšanju kognicije, krepitvi imunskega sistema, aktivaciji uma
  • osebni pristop
  • izkušnje prenesemo v svoj način življenja
  • čudovito umirjeno okolje s pripomočki za vadbo z dojenčki in druženje

Prvo leto življenja
je naložba
za ves nadaljnji razvoj.

DODATNE INFORMACIJE:051 356 082, 041 775 714info@plesniepicenter.si