Plesna rekreacija
Vrelec mladosti – za zlata leta

Vrelec mladosti je specializiran program za krepitev zdravja in višjo kakovost življenja za ljudi v tretjem življenjskem obdobju, ko si lahko vzamemo čas zase. Je poseben program z metodami in tehnikami plesno – gibalne terapije, ki vključuje integracijo telesa, uma, duha in čustev.

Preko aktivnosti skrbimo in vplivamo na telesno gibljivost, psihično moč, dobro počutje in zadovoljstvo s samim seboj. Z delom v skupini spodbujamo motivacijo in socialno vključenost. Cilj je krepitev zdravja in dvig kvalitete življenja. Ime programa – “Vrelec mladosti” – je sposojeno iz t.i. petih tibetanskih vaj pomlajevanja, ki so prav tako del programa.

Vadba ni agresivna, nasprotno, energetsko nas napolni in požene zadovoljstvo po žilah. Na delavnicah je v ospredju osebni pristop in upoštevanje posameznika. Preko gibanja, plesa, neverbalne komunikacije in medsebojnega povezovanja ustvarjamo posebno vzdušje. Plesne sposobnosti in znanje niso potrebni. Velja le začeti … in vztrajati.

Delavnice potekajo v prijetnem okolju plesne dvorane strokovnim vodstvom specialistke plesno-gibalne umetnostne terapije Neve Kralj.


KAKO POTEKA DELO IN NAMEN?

Uvodni del:

  • Uglasitev s samim seboj in skupino, ustvarjanje pozitivne energije, priprava na nadaljnje skupno delo.

Glavni del:

  • Kombinacija telesnega razgibavanja: pridobivanje večje telesne in psihične moči, motivacije, gibljivosti, koordinacije, ravnotežja in skladnosti celega telesa, boljša prekrvavitev telesa, aktiviranje vseh delov telesa in spodbujanje neobičajnega gibanja.
  • Doživljanje in občutenje svojega telesa skozi gib, zaznavanje sebe in izgradnja samovrednotenja.
  • Kreativno gibanje, ples: pomaga pri samospoznavanju in spoznavanju okolice, saj spodbuja in povečuje domišljijo, sprošča in osrečuje.
  • Plesi v krogu ipd.

Zaključni del:

  • Plesno gibalne igre umirjanja, sproščanja ter masaže: osredotočimo se na dihanje, umiritev telesa in duha

Zgolj verjeti je potrebno, si dovoliti,
prebuditi, začutiti.

SKUPINE

VRELEC MLADOSTI

za srebrna in zlata leta

TRAJANJE:
60 min, 1 x tedensko

PEDAGOGINJA:
Neva Kralj

Vpis je mogoč celo leto preko spletne prijave!