DELAVNICA C

PLES V ZLATIH LETIH
– ples v DSO


ZAKAJ PLES ZA STAREJŠE?

  • Pri plesu gre za vključenost celega človeka. Čustva in gibanje so medsebojno zelo povezana. Glasba in plesno gibanje napolnita telo s hormonom sreče in spodbujata izločanje oksitocina, ki vpliva na pozitivni odnos do življenja in zbližuje ljudi.
  • Ples telo manj obremeni kot običajna vadba, ni agresiven, zato pa znatno energetsko napolni.
  • Ples ni le telesna vadba, je tudi mentalno vključevanje, zaznavanje in krepitev spomina, svojih zmožnosti … Ko se pri plesni vadbi učimo novih korakov, urimo pomnjenje gibalnega zaporedja in spodbujamo neobičajne načine gibanja, zaposlimo in urimo tudi možgane.

Udeleženci prejmejo zelo veliko teoretičnega in praktičnega znanja, uporabljeno in priporočljivo glasbo, zapise koreografij in predstavitev koristih pripomočkov za ustvarjanje, motivacijo in krepitev različnih sposobnosti pri starejših. Vsebina bo predstavljena tudi z video materialom iz prakse.

TRAJANJE:
12 pedagoških ur

KJE:
Plesni Epicenter, Tbilisijska 59 D, 1000 Ljubljana – Vič oziroma po dogovoru.

CENA:
165,00 eur / za posameznike
950,00 eur / za kolektiv

PREDAVATELJICI IN IZVAJALKI:
Neva Kralj, samostojna kulturna ustvarjalka, univ. dipl. sociologinja, dipl. plesna učiteljica, spec. pomoči z umetnostjo (PEF UL) – R-PGT (registrirana plesno-gibalna terapevtska pri ZPGTS / EADMT),  WOS praktik (certifikat mednarodnega podiplomskega izobraževanja po programu »Ways of seeing« za delo z otroki in družinami), BFM (Baby Funktional Movement) praktik
in
Iryna Stankovič, dipl. učiteljica plesov sveta (Kijevska visoka šola za kulturo, Ukrajina), predavateljica zgodovine plesa na Akademiji za ples, ustanoviteljica in zastopnica društva etnične kulture Ritmi planeta, mag. pomoči z umetnostjo (PEF UL).

Za dodatne informacije in dogovor kontaktirajte Nevo Kralj.041 775 714neva.kralj@plesniepicenter.si