Laura Ivančič

V PLESNEM EPICENTRU VODI:
PLESNE DELAVNICE ZA PREDŠOLSKE IN ŠOLSKE OTROKE

Laura Ivančič je Primorka iz Izole, ki že od malih nog rada pleše, poje in igra.

Plesati je začela pri treh letih v skupinici za najmlajše v plesnem klubu Titty Dance v Izoli ter sočasno s pevskim zborom. Dve leti kasneje je nadaljevala z rock and rollom in v njem 5 let tekmovala. Nato je trenirala latinsko ameriške ter standardne plese v Kopru. Leta 2003 je  začela plesati Disco dance in Jazz ter v disco dance kategoriji tekmovala pod vodstvom Fione Johnson.

Že v nižjih razredih OŠ je sodelovala v otroških pa tudi v glasbenih in plesnih predstavah.

Ljubezen do igre je pretehtala pri vpisu v srednjo šolo in tako je zaključila dramsko – gledališko gimnazijo v Novi Gorici. V času srednje šole se je prvič soočila z umetnostnim gibom kot izbirnim predmetom pod vodstvom Igorja Sviderskega ter Dušana Teropšiča.

Ker pa si življenja brez plesa ne zna predstavljati je v Novi Gorici našla cheer dance pri katerem se pleše s pom pon cofi in tudi v tej zvrsti tekmovala. Priključila se je državni reprezentanci ter poučevala omenjeno zvrst osnovnošolske otroke v Kočevju.

Trenutno zaključuje študij na Akademiji za ples v Ljubljani, smer Sodobni ples, katere nosilka smeri je priznana koreografinja Rosana Hribar. V času študija je imela priložnost spoznati različne plesne stile številnih priznanih plesalcev/pedagogov/koreografov.

Najraje pa nastopa v Muzikalih saj zajemajo vse tri njene strasti.

Imela je priložnost nastopiti v igralsko-pevsko-plesnih vlogah v treh slovenskih muzikalih: Mamma mia!, Veronika Deseniška in Vesna. Po zaključenih muzikalih so s soigralci iz omenjenih muzikalov ustanovili skupino Muzikalci s katero sami ustvarjajo in nastopajo s predstavami ter koncerti.

Od leta 2018 poje v vokalni zasedbi Perpetuum Jazzile.

Občasno tudi sinhronizira risanke, imela je nekaj manjših epizodnih vlog v slovenskih serijah: Ena žlahtna štorija; Da dragi, da draga in Reka ljubezni.

Najprej šepetalka v Šentjakobskem gledališču, zdaj pa je aktivna igralka (prestava G. Lešnjak Goj: Ti nori tenorji; Jaša Jamnik: Ljubezen, strast in grdi puloverji).

Laura je velika ljubiteljica umetnosti in prav tako velika ljubiteljica otrok. Veseli jo, da lahko ljubezen do umetnosti in do njih samih deli z malimi sončki, ki ji uspejo še tako slab dan narediti lep. Sama pravi, da jo to delo veseli, hkrati se pa sama tudi od njih veliko nauči.

Laurino življenje je prepleteno z motom: »Petje, igra, ples, to moje je življenje res.«

Veselimo se in sejemo ples z vami.