V PLESNEM EPICENTRU VODI:

PLESNE DELAVNICE ZA PREDŠOLSKE IN ŠOLSKE OTROKE
AFRIŠKE URICE ZA MLAJŠE OTROKE S STARŠI

Animatorka, igralka, avtorica in ustvarjalka lutkovno-igranih zgodb za otroke, plesalka in še marsikaj.

Lea Menard je igralka, plesna pedagoginja, video ustvarjalka in lutkovna animatorka. Pravkar končuje magistrski študij umetnosti govora na ljubljanski AGRFT. Dolga leta je ustvarjala v KUD-u France Prešeren s skupino BUBE, katere članica je bila vse od ustanovitve leta 1996. Soustvarila je številne plesno gledališke predstave z Natašo Tovirac (PTL), Mašo Kagao Knez, Barbaro Novakovič in drugimi.
V sezoni 2007/2008 je bila kot igralka – lutkovna animatorka redno zaposlena v Lutkovnem gledališču Ljubljana.
Od leta 2008 kot samozaposlena v kulturi ustvarja na različnih področjih. Otroci jo prepoznajo po številnih avtorskih lutkovno igranih predstavah, ki polnijo programe otroških abonmajev širom Slovenije. Redno sinhronizira risanke in kot lutkovna animatorka sodeluje z LGL in Mini Teatrom.
Od baleta, preko sodobnega in izraznega plesa se je Lea ustavila tudi pri afriških plesih. Nastopila je v različnih projektih KUDa Baobab – Obisk v afriški vasi, Stopinje, Delo na Belo, … in studia XXV.

Afriške urice poučuje že 9 let v plesnem studiu XXV, nekaj let v vrtcu Montessori, z njimi se predstavlja tudi v Epicentru.

Veselimo se in sejemo ples z vami.