V PLESNEM EPICENTRU IZVAJA:

PLESNE DELAVNICE ZA PREDŠOLSKE IN ŠOLSKE OTROKE IN MLADINO
PLESNO-GIBALNO TERAPIJO
DELO PROSTOVOLJKE

Ana je po izobrazbi profesorica filozofije in sociologije. Od leta 2017 se izobražuje na področju plesno-gibalne psihoterapije, zaključuje magistrski študij pomoč z umetnostjo. Dodatna znanja nabira doma in v tujini (poletna šola plesno-gibalne psihoterapije v Angliji, neformalno izobraževanje Eneagram z gestalt terapijo in transformativnimi umetnostmi v Španiji). Kontinuirano se udeležuje seminarjev (čuječnost in ustvarjalnost, gibalno plesna aktivnost kot metoda rehabilitacije z različnimi okvarami, plesno-gibalna terapija kot sodobni pristop v celostni zgodnji obravnavi otrok) in delavnic (sanjanje v improvizaciji, Laban Bartenieff gibalni sistemi, improvizacija in opazovanje).

V okviru razstave o šamanizmu je v Slovenskem etnografskem muzeju vodila delavnico Ritmi narave. Kot prostovoljka je v sodelovanju z Zvezo prijateljev mladine izvajala psihoedukativne delavnice Dobro sem na ŠENT-u (Slovensko združenje za duševno zdravje) in v priročniku za svetovalce napisala poglavje o uravnavanju čustev, temi, ki jo posebej zanima.

Svojo plesno pot je začela pri sedmih letih, dvanajst let je plesala in tekmovala v jazz baletu. Kasneje sta jo pritegnila joga in sodobni ples. V zadnjem času pa spoznava plese s poudarkom na zavedanju kot so biodanza, Pet Ritmov®, kontaktna improvizacija in gaga. Že tretje leto je vključena je v proces skupinske plesno-gibalne psihoterapije po pristopu Avtentično gibanje.

Korona ji je zaenkrat prekrižala načrte za izobraževanje iz pristopa plesno-gibalne psihoterapije The Moving Cycle v Nemčiji, je pa trenutno vključena v seminar Psihoterapevtske propedevtike. Veseli se novih znanj, predvsem pa prvih izkušenj dela s klienti.

Veselimo se in sejemo ples z vami.