PLESNE DELAVNICE V VRTCIH

(3 – 6 let)

Z otroki skupaj na kakovosten in njim primeren način spoznavamo svet plesne umetnosti, se sprostimo in osrečujemo na plesnih delavnicah pod pedagoškim programom Neve Kralj ter njenih sodelavk. Zasnovane so na celostnem pristopu. Preko gibanja in plesa prispevamo k bogatejšemu razvoju otrok, predvsem pa razvijamo ljubezen do plesa in ustvarjalnega giba.

Program, cilji in vsebina plesnih ur so strokovno načrtovani v naprej, vendar se skozi šolsko leto spreminjajo in dopolnjujejo, saj upoštevamo individualnost vsakega otroka ter značilnosti, dinamiko in sposobnosti posamezne skupine.

Plesne delavnice potekajo 1x tedensko od OKTOBRA 2022 do junija 2023 v naslednjih vrtcih v Ljubljani:

  • Vrtec Viški vrtci
  • Vrtec Viški Gaj
  • Vrtec Vrhovci
  • In vrtec dr. France Prešeren

V šolskem letu 2022-23 bo zaživela nova tema z literarno predlogo MOJ PRIJATELJ PIKI JAKOB (K. Kovič) – preko gibalnega ustvarjanja, skozi igriv in domiseln ustvarjalni ples, gibalno izražanje raziskujemo dogodivščine medvedka Pikija, ki ne stanuje v gozdu ali v Živalskem vrtu, ampak v blokovskem stanovanju, na polici za igračke. Ima svojega učitelja, ki ga uči pisati, voziti avtobus, igrati šah, na trobento, gasiti požar. Če dobi vročino, mora k zdravniku, če ga boli zob, pa k zobozdravniku … in spodbujamo naravno radovednost otrok, razvijamo gibalne spretnosti in ustvarjalnost, vzgajamo in se učimo preko telesa in gibanja.

Za dodatne informacije in dogovor kontaktirajte Nevo Kralj.041 775 714neva.kralj@plesniepicenter.si