BABY MOVES – PLES Z DOJENČKI, januar 2020

Ker prvo leto dojenčkovega razvoja hitro mine, je pa ključno in zelo pomembno za nadaljnji gibalni, čustveni in kognitivni razvoj, vabimo vse mamice z dojenčki, da se nam na delavnicah Baby Moves – ples z dojenčki po naslednjem urniku:
PONEDELJEK in ČETRTEK
10:30- 11:30- dojenčki od 0-6 mesecev
TOREK in PETEK
11:00- 12:00- dojenčki od 7-12 mesecev

S srečanji pričnemo 6. januarja 2020.

BABY MOVES temelji na GIBALNEM DIALOGU (N. Kralj, S. Tortora), BRAIN DANCE© (A.G.Gilbert) in BFM® (S.H. Kuhar).

VečZAKAJ?
1. Učenje ravnanja z dojenčkom
Kako ravnati z dojenčkom, kako ga prijeti, kako podpreti, kako ga nositi, kako dvigovati in odlagati, koliko časa podpirati glavo… Naučimo se ravnanja z dojenčkom, ki lahko dojenčku zelo koristi pri nadaljnjem razvoju in mu nudi odličen, optimalni temelj za razvoj gibalnih spretnosti.
2. Kognitivni in gibalni razvoj
Z vadbo pripomoremo k izgradnji mišic, krepimo vestibularni sistem- naš občutek za ravnotežje, ki omogoča dojenčku krepitev jedra telesa, sedenje, kobacanje, pravilno in varno postavljanje v pokončno držo in ohranjanje ravnotežja. Posredno vplivamo tudi na imunski sistem in splošno odpornost, ter na boljšo in rednejšo prebavo dojenčkov. Z novimi in drugačnimi gibalnimi izkušnjami dojenček tudi spoznava svoje telo, se o njem uči, spoznava sebe kot individuum ter spoznava in se uči o okolju, se ‘socializira’.
3. Navezanost- za čustveno inteligenco
Ples z dojenčki in vadba, ki vključuje tudi masažne prijeme, je ena najbolj pristnih in naravnih načinov povezovanja matere in dojenčka. Gre za spodbujanja zdrave, povsem naravne navezanosti dojenček- mati, ki otroku omogoča razvoj čustvene inteligence in razvoj v odgovorno, samostojno osebo.
4. Komunikacija
Dotik, gib oz. nebesedna komunikacija dojenčka in mamice, ki je prisotna na delavnicah Baby Moves, ustvarja močne vezi in neprecenljivo okolje, kjer je dojenček opažen, upoštevan, razumljen in ljubljen v posebnem danem trenutku.
5. Ples
Ples najmlajšim omogoča, da ob poslušanju najrazličnejše glasbe čutijo ritem, razvijajo ritmični posluh, dosežejo večjo sproščenost telesa, ki ob enem poudari in zbudi intuicijo ter tudi pripomore k hitrejšemu govornemu razvoju.
6. Preprečevanje nepravilnosti razvoju
Z vsem prej naštetim enostavno preprečujemo nepravilnosti v vseh smereh razvoja.

Dragi starši, vabimo vas k čimprejšnji PRIJAVI na mail: maja@plesniepicenter.si, kjer lahko prejmete tudi dodatne informacije.

CENA:

Za vse vas, ki ste se prijavili in obiskovali decembrski Baby Moves smo pripravili posebne akcije, 20% popust:
BABY MOVES
70 eur (2x/teden/mesec)
135 eur(2x/teden/8 tednov – dva meseca)

BABY MOVES + SUPER MAMI
105 eur (2x/teden/mesec)