PREDANA BALETNA UČITELJICA
V PLESNEM EPICENTRU VODI:

KLASIČNI BALET ZA OTROKE IN ODRASLE
INDIVIDUALNE URE KLASIČNEGA BALETA

Katja je svojo baletno pot začela pri 5. letih, končala je nižjo in srednjo baletno šolo na Konservatoriju za Glasbo in Balet Ljubljana. Svoje šolanje trenutno nadaljuje na Višji baletni šoli in Akademiji Alma Mater, smer Balet.

Redno sodeluje in pleše pri predstavah v SNG Opera in Balet Ljubljana (Labodje jezero, Hrestač, Pepelka, Prodana Nevesta, The Great Gatsby, Trnjulčica), z Magičnim gledališčem Serpentes (Snežna kraljica) in s Čarobno deželo (Pepelka).

Svoje plesno znanje vztrajno nadgrajuje na različnih plesnih seminarjih.

Kot baletna pedagoginja stremi h kvalitetnemu predajanju znanja, v tesnem sodelovanju s Tino Juhant, višjo baletno plesalko in baletno učiteljico, sestavlja učne načrte po programu KGBL (Konservatorija za glasbo in balet). Prav tako na oder v sklopu vsakoletne produkcije Plesnega Epicentra postavlja izvirne koreografije, v katerih skuša prikazati moč in lepoto baleta. Vsakemu učencu pomaga odkriti svoj talent in razviti vse njegove potenciale.

Balet skuša približati ljudem vseh starosti, saj meni, da nikoli ni prepozno! Prepričana je, da je ples oziroma balet poleg zahtevne tehnike, krepitve mišic in obvladovanja telesa, predvsem čudovita oblika izražanja, ki bi jo moral izkusiti prav vsak.

Veselimo se in sejemo ples z vami.