Gea Erjavec

+386 40 472 413
gea.erjavec@gmail.com

V PLESNEM EPICENTRU USTVARJA:

POSEBNE DOGODKE
FIZIČNO GLEDALIŠČE ZA MLADE

Gea je predstavnica mlajše generacije slovenskih umetnikov iz področja sodobne plesne umetnosti. Je diplomirana plesalka, koreografinja in pedagoginja, ukvarja pa se tudi s performativno umetnostjo. Svoje prve plesne korake je začela v Plesnem Forumu Celje, kjer sodeluje in ustvarja vse do danes. Končala je Plesno gimnazijo Ljubljana, študij pa nadaljevala na Akademiji za ples Ljubljana, kjer je leta 2014 tudi diplomirala. Trenutno končuje magisterij na Akademiji za gledališče, radio film in televizijo iz smeri ‘umetnost giba’.

Gea Erjavec je samozaposlena v kulturi in njen opus ustvarjanja je zelo barvit. Je dobitnica nagrade ‘Listina Mete Vidmar’ za plesne dosežke v letu 2017. Prejela je tudi več mednarodnih nagrad in priznanj.
Svoje plesno znanje rada širi na mlajše generacije in jim plesno umetnost približa skozi kreativne, inovativne predvsem pa ustvarjalne pristope. V zadnjih letih so največ pozornosti pritegnile predstave: ‘PRAH’ – solo avtorska magistrska predstava, ‘Ali si z nami?’ – plesno gledališka predstava ustvarjena v sodelovanju s Kajo Janjić in plesalkami Plesnega Foruma Celje, ‘Koža za Dušo’ – plesno gledališki in avdiovizualni performans,… S predstavo ‘N.A.G.’ (multimedijski plesni projekt v sodelovanju z Ajo Zupanec in plesalci PFC) je leta 2017 prejela nagrado za inovativni pristop v teatru na mednarodnem festivalu mladinskega gledališča Juventafest v Sarajevu.

Ustvarjalno pa ni dejavna le doma, v Sarajevu je v mesecu maju 2019 kot koreografinja sodelovala v profesionalni gledališki predstavi ‘Antigona’, v režiji priznanega igralca in režiserja Damirja Kustura.
Kot igralka je nastopila v celovečernem filmu ‘IZHOD’ ter v številnih kratkih filmih in glasbenih videospotih.

Gea je znana tudi po svoji ‘ognjenosti’. Ples povezuje z umetnostjo ognja in ustvarja nepozabne ognjene predstave ter performanse.

Veselimo se in sejemo ples z vami.