Zakaj izbrati nas?

      Plesni Epicenter ni klasična šola, katere osnovni namen je urjenje odličnih plesalcev, temveč vzgojno izobraževalna ustanova, kjer se posvečamo celostnemu razvoju otroka. Plesni Epicenter je iz leta v leto razvijajoči se in rastoči center plesa, ki združuje ljubitelje plesa in gibanja, umetniškega ustvarjanja in glasbe od najmlajših do profesionalcev. Je center plesa, kjer so v ospredju nematerialne vrednote in pozitivna naravnanost ter profesionalen odnos do

dejavnosti.

Ljubezen je nedvomno temelj vsega. In ne gre za kakšno abstraktno, temveč vsakdanjo obliko, ki jo poznamo vsi.

  Ljubezen, ki jo občutimo in se nas dotakne v svoji najmočnejši in najčistejši obliki, nesebični in brezpogojni. Strokovni program je razvila priznana plesna pedagoginja Neva Kralj, specialistka plesne terapije.

Otroke spodbujamo, da preko ozaveščanja svojega telesa razvijajo pozitivno samopodobo in s pomočjo giba povedo vse, česar z besedami ne morejo. In ko razmišljam o naših otrokih, z globoko željo in prepričanjem vlečem vzporednice v nas, odraslih … zgolj verjeti je potrebno, si dovoliti prebuditi, začutiti in sprejeti iskrenega notranjega otroka v nas, že izoblikovanih odraslih.  Z besedami A. Einsteina (1879-1955) “Živimo lahko samo na dva načina. Tako, kot da ni nič čudež, ali pa tako, kot da je vse čudež.” In preverjeno, prepričano za vso vloženo energijo (čas, denar, predanost, zaupanje, vztrajnost), prejmete neprecenljivo in zasluženo “vračilo”.

 

Neva Kralj, ravnateljica

 

Kakšna je naša vizija in v čem smo posebni?
1. Ples s strastjo in dušo
2. Celostna estetska vzgoja, ne zgolj učenje plesa
3. Zanesljivost in zaupanje, visoka kvaliteta in profesionalnost
4. Za vse generacije
5. Inkluzija oseb s posebnimi potrebami
6. Usmerjenost na posameznika in njegove individualne potrebe
7. Osebni pristop
8. Medsebojno sodelovanje med starši in otroki
9. Strokovno usposobljeni pedagogi s predanostjo plesu kot načinu življenja
10. uresničevanje cilja – pridobiti status zavoda v javnem interesu, za kar nepogrešljivo in pomembno prispevate vsi naši uporabniki.

OTROCI in odrasli osvojijo osnove plesnih zakonitosti, orientacijo v prostoru, krajše koreografije ob kvalitetni in raznoliki glasbi,

  • vključujemo metode plesno-gibalne terapije, kar je za sedaj edinstveno pri nas,
  • poudarjamo sodelovanje in sprejemanje ostalih plesalcev v skupini,
  • skrbimo za dobro počutje v svojem telesu,
  • ustvarjamo prosto ob glasbi, ne plešemo le vnaprej pripravljenih koreografij,
  • urimo ritem in ritmični posluh,
  • razvijamo koncentracijo, krepimo moč, raztegljivost, ravnotežje,
  • sprostimo se in se zabavamo.

MAD_5431 MAD_4258 (1)

 

Ob koncu šolskega leta otroci zaplešejo na samostojni predstavi v gledališču in vsako leto napredujejo v višjo starostno skupino po naši strukturi (najmlajše so Pikice, najstarejše Frulice). Nato se odločijo za smer plesa, ki jim najbolj ustreza: balet, sodobni ples ali Tutti Fruti, ki je mešanica pop plesov.
Seveda je poskrbljeno tudi za dužinske člane. Tako imajo starši vpisanih otrok 20% popust na vse vadbe.