Joga

vadba za duhovno in telesno uravnoteženost

Joga je tisočletja stara oblika duhovenga urjenja, pri katerem z dihalnimi vajami, telesnimi položaji (asanami) in duhovnim osredotočanjem dosežemo telesno in duševno uravnoteženost. Izvira iz Indije, osvaja pa tudi zahodni svet, saj predstavlja odlično vadbo za spopadanje s težavami sodobne civilizacije.
S pomočjo joge ohranjamo vitalnost telesa in duha, odpravljamo stres in lajšamo fizične in psihične težave. Jogo lahko vadi vsak!

V Plesnem Epicentru vadbo joge vodi mednarodno priznana plesalka, kreografinja in pedagoginja ter izkušena inštruktorica  Snježana Premuš (torek ob 18:30) – UTELEŠENA ANATOMIJA in JOGA.

Joga pomaga povezati telesno in duševno raven, zbuja občutek notranjega in zunanjega ravnovesja, kar je v današnjem času nujno. Ure joge so namenjene ohranjanju in razvijanju notranjega zavedanja in poglabljanju vase, pravi Sabina.

Jogo Snježana razume kot integralni del  in je namenjena preobrazbi znotraj telesa in duševnosti. Poučuje na zelo naraven način, kar pomeni, da se vadba nadgrajuje in učenec lahko opazi kvalitativno spremembo pri sebi po določenem času in ne takoj.

MAD_2053

 

Več

Vadba je primerna za vse, ki si želijo začutiti Asano kot dom, kjer lahko doživimo pretočnost v mirovanju in stabilnost v gibanju.

UTELEŠENA ANATOMIJA IN JOGA: principi dela izhajajo iz body mind centering metode, ki nam odpira vrata v različne telesne sisteme (skeletni, mišični, žleze itd.). Na ta način odpremo vrata do neposredne izkušnje različnih aspektov asan. Vadba postane pontranjena raziskava in vedno novo doživetje in ne le formalno ponavljanje položajev.

Odkrivali bomo dihalne potenciale posameznikov, da bi lažje izvajali dihalne vaje ter posledično položaje, ki bodo povečali fleksibilnost, moč in vzdržljivost skozi utelešeno prisotnost.

Na JOGI se bomo posvetili predvsem odkrivanju mišično – skeletnega sistema, ki nam omogoča ne le lažje obvladovanje položajev temveč tudi razumeti naše navade. V ospredju bo medenica oziroma korenina hrbtenice (Root chakra), ki nas navdaja z življenjsko silo.

Mišično – skeletni sistem namreč omogoča ne le gibanje v prostoru in koordinacijo temveč vpliva na jasnost misli in prizemljenost ter uravnoteženo čustveno odzivnost.