družabni ples za pare

Pridružite se individualnim uram, kjer boste preko učenja družabnega plesa izpopolnili plesno znanje in izboljšali svoje partnerske odnose – kar dve muhi na en mah, kar nikakor ni od muh. Vendar to še ni vse…

noge

Angleški pregovor pravi: kjer se dva razumeta v plesu, se tudi v življenju. Ni lepšega od tega, da živiš z nekom, ki ti v življenju nudi oporo, pri plesu pa mu lahko nasloniš glavo na prsi. Si tudi vi želite takšnega partnerstva?

Ples ima namreč številne terapevtske učinke in je vsestransko koristen. Še posebno do izraza pridejo ti učinki, če imajo plesne ure terapevtski koncept in so v skladu s tem ustrezno vodene.
Plesno znanje krepi ljubezen do sebe in do drugih ter povečuje samozavest plesalcev, krepi zaupanje vase ter samospoštovanje, iz česar raste vera v sebe, z njo pa premagujemo mnoge ovire na poti k dobremu partnerstvu in sožitju v odnosu.

Dogovorite se za termin, pridite in se nam pridružite!

CILJI VADBE:

- učenje in izpopolnjevanje družabnih plesov – spodbujanje medosebnih odnosov – razvijanje empatije med partnerjema – zadovoljstvo in zabava v sproščenem vzdušju med sebi enakimi

         V skupini boste spoznali somišljenike in razširili krog prijateljev. Program, ki ga izvajamo, poudarja namreč prav razvijanje odnosov med partnerji, deluje na prebujanju spečih emocij in  razvijanju empatije – sposobnosti vživljanja v drugo osebo. Program ima tudi terapevtske učinke (plesa in glasbe), zato je primeren tudi za pare, ki so se na svoji življenjski poti morda odtujili in si želijo ponovno zbližati….

       Družabni ples za pare vodi plesna učiteljica z licenco Maja Krizmanić in drugi.

 Več

POMEN PLESA ZA PARE

Ples človeka oblikuje in spreminja. Plesno znanje krepi ljubezen do sebe in drugih in daje plesalcem samozavest. Ta pa je potrebna, da okrepijo ZAUPANJE VASE in si krepijo SAMOSPOŠTOVANJE. Zaupanje in vera vase premaguje mnoge ovire na poti k dobremu partnerstvu in sožitju.

druzabni-ples-za-pare-5

  • Stara modrost trdi: zgodi se vse v kar trdno verjameš. Ples ima velike terapevtske učinke in je vsestransko koristen, posebno še, če imajo  plesne lekcije terapevtski koncept in so temu ustrezno vodene. Plesno napredovanje je merljivo in po načelu, da ena sprememba povzroči drugo,  lahko spremljamo tudi napredek v socializaciji z drugimi udeleženci in tudi v odnosu s partnerjem.
  • Ples obstaja odkar obstaja človeštvo, v zadnjih desetletjih pa pridobiva čedalje večjo veljavo kot učinkovito terapevtsko sredstvo za dosego različnih ciljev.
  • Glasba in plesno gibanje OMILITA STRES in napolnita telo s HORMONOM SREČE. Ples spodbuja izločanje oksitocina, ki zbližuje ljudi. Znano je, da so se mnogi zakonci spoznali preko plesa in ti zakoni so zelo trdni. Tudi znan angleški pregovor pravi: kjer se dva v plesu ujemata se tudi v življenju.
  • Značilnost plesa je tudi v tem, da nam omogoča z gibom torej z neverbalno govorico izraziti to, kar nam z besedami ne uspe. Vzporedno s tem se razvija tudi spoznavanje neverbalne govorice drugih, večinoma na nezavedni ravni. Ples v paru omogoča razvijanje empatije, ki je nujno potrebna za dobro sožitje med partnerji in tudi okoljem. Empatija je del čustvene inteligence, ta pa omogoča in izboljšuje medsebojno sožitje.
  • Ples v paru nudi tudi legitimno priložnost dotikanja drugih in s tem sledenje človekovi prapotrebi po sprejemanju in biti sprejet, ki se izraža ravno skozi dotik. Omogoča nam prvinskost. Tudi v plesu nastopa estetika, lepota gibanja, ki je pravzaprav bistvo plesa. Lepota sama po sebi človeka nagovarja, ga inspirira ga torej kultivira.
  • Vsi ti elementi; partner, glasba, plesno gibanje, dotik in skupina so sredstva, ki ustvarijo določeno skupinsko dinamiko in dramatično atmosfero. Učinek take atmosfere omogoča uvide in spoznavanje samega sebe.  Poznavanje samega sebe olajša spoznavanje drugih in s tem lažje vživljanje in razumevanje z drugimi.