PALČEK KALČEK

15. junij 2019 ob 17:00, center kulture Španski Borci

letna plesna predstava otrok Plesnega Epicentra po literarni predlogi Maje Krizmanić :)

palcek kalcek RGB

MITI IN LEGENDE

15. junij 2019 ob 20:30, center kulture Španski Borci

letna plesna produkcija odraslih plesalcev:)

plakat RGB-04

6. mini festival plesa-PLESNI VIKEND 2019

Plesni Epicenter, petek in sobota, 26. in 27. april

2 plesni vikend MAIL-08
OB SVETOVNEM DNEVU PLESA

PROGRAM: Več


PETEK, 26. april, Plesni Epicenter, Tbilisijska 59, Ljubljana

18:00 – 19:15 PLEŠEM Z BABICO IN DEDKOM
Neva Kralj / rumena dvorana
Na igriv način in s telesnim doživljanjem zbudimo otroško radost in svobodo, vsak gib postane čudež … zlitje več generacij skozi plesne igre, gibanje in ustvarjanje. Na medgeneracijski ples vabimo babice, dedke, male in velike vnukinje/vnučke in prijatelje … plesne izkušnje niso potrebne, v življenje pa posije sonce.

18:00 – 19:15 ŽENSKA OAZA
Sara Idzig / bela dvorana
Tvoj prostor, tvoj čas, tvoje telo, tvoj ritem in tvoje gibanje. Pobožaj se. Dovoli si biti ranljiva. Izrazi vse tisto kar čutiš pa ne znaš pojasniti z besedami. Telo ve kaj potrebuješ, sledi mu, potopi se vase. Nisi sama, skupina ženskih src se srečuje tedensko, danes pa imaš možnost, da izkusiš ta unikaten košček Oaze. Toplo vabljena.

SOBOTA, 27. april, Plesni Epicenter, Tbilisijska 59, Ljubljana

9:00 – 10:50 GIBALNA INTELIGENCA
Kaja Lin / bela dvorana
Na vadbi Go Ape se bomo dotaknili novih vzorcev gibanja v med seboj povezanih sekvencah, kjer bo veliko dela na moči, akrobatskih elementih, elementih joge, vendar tudi na fluidnosti in mehkobi. V moči bomo poskušali najti esenco mehkobe in obratno. Delo na rokah bomo podprli s predhodnimi vajami, tako, da bo bo naše telo resnično dobro pripravljeno. Ob vajah bomo spoznavali široko paleto rotacij, dvigov telesa, okrepili bomo center in se posvetili vsestranskemu premikanju hrbtenice. Najpomembnejše pa je, da nam uspe ustvariti igrivo okolje, kjer bomo lahko preučevali bolj zapleteno, vendar telesu prijazno gibanje, ki omogoča našo rast in razvoj.

Kaja Lin je plesalka, koreografinja in plesna pedagoginja, ki je svojo razgibano umetniško pot začela po končanem Konservatoriju za glasbo in balet v Ljubljani. Izobraževala na vsakoletnih seminarjih v New Yorku. V Sloveniji je sodelovala v projektih Kjare Starič, Kjara’s Dance Project (2011, 2015) in M&N Dance Company (2016/2017). Nastopila je na številnih javnih prireditvah in sodelovala z domačimi in tujimi koreografi.
Leta 2010 se je preselila v Izrael, kjer je plesala v teatrih: Kibbutz Contemporary Dance Company II in Fresco Dance Company ter v številnih lastnih projektih in projektih drugih koreografov. Sprejeta je bila v tudi v projekt Excellent Dancers project pri Batsheva Dance Company. Od leta 2015 do 2017 je bila zaposlena v teatru ImPerfect Dancers Company v Italiji.
Svoje lastne korografije je imela priložnost predstaviti na: International Festival of Performing Arts v Indiji, v teatru Suzanne Dellal (Tel Aviv, Izrael), teartu Zichri (Kibbutz Ga’aton, Israel), 6. Plesni Nacionali (Španski Borci) in 9. Festivalu Front@ sodobnega plesa (Murska Sobota).
Kaja Lin je tudi inštruktorica joge (200h Yoga Yug International school, Indija). V Sloveniji in tujini organizira gibalne seminarje in želi ljudem približati naravno, raznoliko in do telesa prijazno gibanje.

11:00 – 12:25 BALET (advanced)
Yaman Kelemet / bela dvorana
V posebno baletno izkušnjo nas popelje Yaman Kelemet, demi-solistka ansambla SNG Opera in Balet Ljubljana. Ko ji je bilo 15 let, se je odselila od doma, da bi svoje baletno šolanje nadaljevala na University of North Carolina School of the Arts. Tam si je Yaman pod umetniškim vodstvom profesorice Susan Jaffe pridobila srednješolsko izobrazbo. Za svoje zavzeto delo je bila nagrajena z »Gillian Murphy Schollarship«.
Leta 2017 so jo povabili k sodelovanju v Washington Ballet, kjer je plesala pod vodstvom Julie Kent med drugim v Les Sylphides Mikhaila Fokina, Romeu in Juliji Johna Cranka in Serenadi Georga Balanchina.

11:15 – 12:15 SWING
Katja Komše, Aleš Kolar / rumena dvorana
Posebnost swinga je v njegovi lahkotnosti in nezahtevnosti, ki na sproščujoč, zabaven in brezčasen stil povabi vsakogar, ne glede na starost in plesno predznanje. V paru je še lepše.

12:35 – 14:00 BALET (beginners)
Yaman Kelemet / vijolična dvorana
Yaman Kelemet se je avgusta 2018 kot demi-solistka pridružila ansamblu SNG Opera in Balet Ljubljana pod vodstvom Sanje Peršin. Do sedaj je tam nastopala v kar nekaj uprizoritvah, kot Veliki labod v Labodjem jezeru Lynne Charlesa, kot Božični duh v Hrestaču Yourija Vamosa in kot Mirta v Giselle Howarda Quintere Lopeza.
Julija 2018 je bila izbrana, da nastopi kot reprezentantka ZDA na »USA International Ballet Competition« v Jackson, Mississippi, ZDA.

15:00 – 16:30 BRAIN DANCE ZA VSAKOGAR
Neva Kralj / bela dvorana
Kaj je Brain dance®? Kako deluje nate? Kratkemu predavanju sledi lastna telesna izkušnja. Brain dance® krepi pozornost in osredotočenost, izboljšuje kognicijo, dviguje našo energijo in zmanjšuje stres in depresijo, ohranja gibljivost, razvija moč centra telesa in krepi senzo-motorični razvoj … Brain dance®, avtorice Anne Green Gilbert, je telesna aktivnost, ki je zasnovana na razvojnem gibanju v prvih dvanajstih mesecih našega življenja. BD® je namenjen in primeren za vsakogar, dojenčke, otroke, mladino, odrasle in starejše, za osebe s posebnimi potrebami, gibalce, plesalce in ne-plesalce. Izkušnjo prenesemo na naše osebno in profesionalno življenje, preko plesnih konceptov z BD® nadalje kreiramo performans.

O DEKLICI, KI JE PREHITRO RASLA

10. junij ob 17:00, center kulture Španski Borci

PLAKAT-OK

Več

Živela je deklica, ki je prehitro rasla …. Rasla je vsak mesec in vsak teden, rasla je vsak dan, podnevi in še bolj ponoči.

To samo po sebi pravzaprav ni bilo hudega, ker si je želela čimprej dorasti mamo. Hudo ji je bilo le, da niso z njo hotele rasti še obleke, najhuje pa, da niso čevlji dohajali nog … Žalostna je sedela v kotu, saj ni mogla skakati, tekati in plesati kot otroci na igrišču. Deklici ni mogla pomagati ne miška čarodejka, ne žabe in tudi ne kobilice, zmagovalke v skakanju … Spoznala je … kako se zgodbica odvije, s plesom povedo otroci sami :)

DIVERTIMENTO

LETNA PLESNA PRODUKCIJA ODRASLIH

10. junij ob 20:30, center kulture Španski Borci

Plakat2

Več

5. mini festival plesa-PLESNI VIKEND 2018

Plesni Epicenter, petek in sobota, 20. in 21. april

Več

plesni vikend-02

OTROŠKA PLESNA USTVARJALNICA, 16:45 – 18:00 / Neva Kralj s sodelavkami

Svet štirih elementov – ZEMLJA, VODA, OGENJ IN ZRAK – preko glasbe, likovnega  izraza in kreativnega plesa. Gibalni dialog, igra in veselje.

ANALIZA TELESA, 16:45 – 18:00 / Manca Šlibar

Vsi vedno gledamo le številke na tehtnici in to je prevečkrat edino merilo našega počutja v svojem telesu. Ljudje se pogosto lotijo hujšanja s prvo dieto, za katero slišijo da je ultra uspešna – hitre diete pa so zasnovane tako, da z njimi hujšamo na račun vode in mišic namesto na račun maščobe, česar na dolgi rok nikakor ne želimo, saj so mišice največji porabnik energije v našem telesu.
Naša sestava telesa nam da osnovne smernice za nadaljnje prehranjevanje.

sobota, 21. april

FRANKLIN METODA za plesalce9:30 – 11:15 / Katra Kodela

Gre za način dela s telesom, ki upošteva našo telesnozgradbo in s pomočjo imaginacije pomaga odkriti zdravnačin gibanja. Domišljijske slike, ki imajo osnovov anatomiji in biomehaniki, podpirajo učenje novihvzorcev delovanja. Bolj ko smo telesno fleksibilni,bolj kreativen je naš um. Izkustvena anatomija ne pomenile suhoparnega znanja, temveč poveča razumevanjein zavedanje lastnega telesa. S tem posameznika naučiprepoznati, kaj mu koristi in kaj ne, tako da se začnebolje opazovati in poslušati in si zna pomagati sam.

INDIJSKI PLESI11:30 – 13:00 / Vesna Jevšenak

V kratki delavnici se bomo srečali z osnovami indijskih plesov, tako modernih kot klasičnih stilov, ki jih bomo združili v kratki “Indian fusion” kombinaciji na indijsko interpretacijo pesmi Eda Sheerana, Shape of you. Vesna je plesalka in pedagoginja v kulturi, specialistka pomoči z umetnostjo – plesno gibalna terapevtka. Z Indijskimi plesi se ukvarja že 20 let. Izobraževala se je tako v Indiji kot v Sloveniji pri Ujwalu Bhole, A.K. Lakshman, Asmita Banerjee in Nivedita Badve. Njena zadnja predstava z naslovom Ples je moja Joga, je doživela več ponovitev in čudovit odziv.

SOLO SALSA13:00 – 14:15 / Kristina Sicherl

Delavnica je primerna za vse, ki radi zaplešete na tople latino ritme. Skozi krajšo plesno koreografijo bomo spoznali korake salse in ozavestili svoje telo. Na začetku delavnice bomo ogreli telo preko osnov salse, v drugem delu se bomo posvetili krajši kombinaciji korakov, obratov, delu rok oziroma stylingu. Ples bomo zajeli celostno (mind, body & soul). Delavnica bo temeljila na sprostitvi telesa in zabavi. Na koncu delavnice bo sledil razteg in sprostitev. Plesali bomo solo, tako da ne potrebujete plesnega partnerja. Potrebujete pa udobna oblačila in obutev.

ANALIZA TELESA, 16:45 – 18:00 / Manca Šlibar

Vsi vedno gledamo le številke na tehtnici in to je prevečkrat edino merilo našega počutja v svojem telesu. Ljudje se pogosto lotijo hujšanja s prvo dieto, za katero slišijo da je ultra uspešna – hitre diete pa so zasnovane tako, da z njimi hujšamo na račun vode in mišic namesto na račun maščobe, česar na dolgi rok nikakor ne želimo, saj so mišice največji porabnik energije v našem telesu.
Naša sestava telesa nam da osnovne smernice za nadaljnje prehranjevanje.

KLASIČNI BALET, osnovna stopnja, 16:00 – 17:30 / Hugo Mgbeng

Balet je nepogrešljiva osnova vsakemu plesu, nas harmonizira in daje zadovoljstvo. S posebno energijo ga približa vrhunskifrancoski baletni pedagog in plesalec SNG Opere in balet Ljubljana, Hugo.
KLASIČNI BALET, za izkušene, 17:45 – 19:15 / Hugo Mgbeng

SVET ZUNAJ – PLES ZNOTRAJ – plesno-izrazna delavnica z metodami plesne terapije, 17:45 – 19:15 / Neva Kralj

Kaj kmalu, ko prerastemo fazo otroštva, postanemo gibalno manj sproščeni in manj ustvarjalni, življenje izgublja svojo čudežnost, radost in svobodo. Na delavnici se preko metod plesno-gibalne terapije sprostimo, spodbujamo boljši odnos do sebe in soljudi, spoznanja in občutja pa se kasneje odstirajo v našem vsakdanu. Plesno predznanje ni potrebno.

NOVI SVET in THE SHOW MUST GO ON

letna plesna predstava otrok in plesni večer odraslih,

center kulture Španski borci, 11. junij 2017 ob 17:00 in ob 20:00

Več

Gibanje, narava, znanost, svet, vesolje … različnost, radovednost, raziskovanje … sreča … otroci…

4. MINI FESTIVAL PLESA – PLESNI VIKEND 2017

Plesni Epicenter, petek, 21. in sobota, 22. april

Več

mini-03

BOŽIČNI BAZAR

Plesni Epicenter 17. december 2016

Več

PLEŠEM ZELENO  in PLESNI VEČER

center kulture Španski borci, 5. junij 2016 ob 17:00 in ob 20:00

Plešem drevo, cvetlice, bučke, grah, vodo, plešem ljubezen, harmonijo, vesolje, sanje, energijo, plešem življenje … plešem Zeleno. Vse to so otroci, ki v gibalnem izražanju in plesu vabijo v objem narave in naravnosti. Pridi – zapleši!

Več

3. FESTIVAL PLESA – PLESNI VIKEND 2016

petek, 22. april in sobota, 23. april 2016

Več

petek: 18:00 – 19:15 JOGRA-joga za otroke in starše / Snježana Premuš & Marcandrea Bragalini Vadba je primerna za vse družinske člane. Skupaj se znajdemo v začetni vaji, ki nas na igriv način zbliža in usmeri v telesno doživljanje. V drugem delu se Marcandrea posveti otrokom, kjer skozi zgodbe oživijo primerne položaje za otroke. Snježana popelje starše v sprostivene asane, kjer se spet okrepi vzajemnost telesa in duha. Posebnost vadbe je podpreti motorični, kognitivni in čustveni razvoj otroka, tako da pomagamo otrokom, da sami najdejo ključ do premika ali doživljanja posebnega položaja. Jogra bo ekskluzivno izvajana kot redna tedenska vadba v šolskem letu 2016/2017. sobota: 9:30 – 10:45 UTELEŠENA ANATOMIJA – body mind centering metoda / Snježana Premuš Principi dela izhajajo iz body mind centering metode, ki nam odpira vrata v različne telesne sisteme (skeletni, mišični, žleze itd.). Vadba postane pontranjena raziskava in vedno novo doživetje in ne le formalno ponavljanje položajev. Odkrivali bomo dihalne potenciale posameznikov ter posledično položaje, ki bodo povečali fleksibilnost, moč in vzdržljivost skozi utelešeno prisotnost. Vadba je nepogrešljiva za vsakogar, ki se ukvarja s svojim telesom in nudi globje samozavedanje ter kvalitetnješe delo pri vseh zvrsteh plesa. 11:00 – 12:30(beginners), 12:30 – 14:00 (advanced) KLASIČNI BALET / Hugo Mbeng, francoski plesalec in pedagog SNG Opere in balet Ljubljana 16:30 – 17:45 AFRO URBAN / Kristina Sicherl Primeren je za začetnike, kot za tiste malce bolj izkušene plesalce. Dotaknili se bomo primarnega giba, poskušali najti svoj gib – gib, ki nas dela svobodnega. Poudarek bo na kardiu, osnovnih afriških gibih, izolaciji telesa in zabavi. 18:00 – 19:30 PLES V SEBI – izrazna delavnica z metodami plesne terapije / Neva Kralj Kaj kmalu, ko prerastemo fazo otroštva, postanemo gibalno manj sproščeni in manj ustvarjalni, življenje izgublja svojo čudežnost, radost in svobodo. Na delavnici se preko metod plesno-gibalne terapije sprostimo, spodbujamo boljši odnos do sebe in soljudi, spoznanja in občutja pa se kasneje odstirajo v našem vsakdanu. Plesno predznanje ni potrebno.

20:00 – … MUSICAL PLAYGROUND – zaključni live koncert, impro shaman music / Vid, Guillermo, Boris, Jože