Aktualno

Vabljeni na edinstveno, težko ponovljivo in zelo uporabno (profesionalno in osebno) izkustveno izobraževanje  – 29. – 31. marec.

Laban– teorija, analiza in praksa & Razvojno gibanje po Veronici Sherbourne

 mag. Dimitrios Zachos(Laban Centre, London)

Plesno-gibalni psihoterapevt, skupinski in družinski analitik, gostujoči predavatelj Univerze v Derbyju v Veliki Britaniji, Inštituta za kreativno umetnostno terapijo na Kitajskem in izobraževalnega programa za psihologe na Plesno-gibalni psihoterapiji v Bukarešti v Romuniji. Član Group Analytic Society, Velika Britanija; Član Hellenic Society of Group Analysis & Family Therapy, Grčija www.dimitrioszaxos.com

Petek, 29.3.2019 ob 14:00 – 20:00  &  sobota, 30.3. 2019 ob 9:00 – 18:00

Nedelja, 31.3.2019

9:00 – 13:00 – INDIVIDUALNA SUPERVIZIJA s PGT prakso  /

15:00 – 18:00 – SKUPINSKA SUPERVIZIJA  s PGT prakso   

 


VSEBINA:
Dvodnevna delavnica udeležence seznani s kompleksno in zahtevno Labanovo teorijo, analizo in prakso gibanja.

Labanova analiza gibanja je odločujoče prispevala k razvoju plesa, kot glavno orodje opazovanja, ugotavljanja stanja in intervencije pa jo uporabljamo v plesno-gibalni terapiji.

V nadaljevanju bodo udeleženci spoznali teorijo in prakso psiho-motoričnega razvoja otroka po Veronici Sherbourne, ki telmelji na Labanovi teoriji in analizi gibanja. V. Sherbourne je razvila izjemno učinkovit sistem gibalnih aktivnosti, ki se osredotočajo na telesni in čustveni razvoj predšolskin in šolskih otrok s posebnimi potrebami in mu še danes na svetu ni enakega. Oba dela delavnice bosta predstavljena tako teoretično kot praktično, kjer bodo udeleženci pridobili znanja preko lastne gibalne aktivnosti in prakse.

Več

 

ZA KOGA: Izkustveno izobraževanje je namenjeno širšemu spektru strokovnjakov: specialnim pedagogom, umetnostim terapevtom, še posebej plesno-gibalnim in dramskim terapevtom, učiteljem v redni OŠ in osnovnih šolah s prilagojenim programom, vzgojiteljem, psihologom, delovnim terapevtom in plesnim pedagogom, psihoterapevtom in psihoanalitikom, skupinskim in družinskim terapevtom kot tudi zainteresiranim študentom.  


KJE?:
Zavod Plesni Epicenter, Tbilisijska 59, Ljubljana – Vič

 

 

KOTIZACIJA:  WORKSHOPS INDIVIDUALSUPERVISION GROUP SUPERVISION
Zgodnje prijave do 30.1. 2019 145,00 eur 55,00 eur / 1h 85,00 eur / 3h
Po 1.2. 2019 180,00 eur 65,00 eur / 1h 95,00 / 3h

PRIJAVE:www.plesniepicenter.si  Račun prejmete po prejeti prijavnici.

 

INFORMACIJE:

Neva Kralj: 00386 (0)41 775-714, neva.kralj@plesniepicenter.si

Sabina Mai: +00386 (0)40 978-564, sabina.mai@plesniepicenter.si

 

Dimitrios Zachos je l. 1995 zaključil magistrski študij plesno-gibalne psihoterapije na City University – Laban Centre for Movement and Dance v Londonu. Zaključil je tudi 5-letni psihoanalitični izobraževalni program skupinske analize in družinske terapije. V psihoterapevtskem / psihodinamičnem pristopu Dimitrios že skoraj dve desetletji deluje v svoji privatni praksi ter v psihiatričnih institucijah in posebnih šolah. Trenutno se večinoma posveča  privatni praksi tako v individualnem delu s klienti kot tudi s skupinami. Prav tako dela z družinami, kjer spodbuja in vključuje v igro, gibalno interakcijo in simbolično izražanje vse družinske člane.

GIBALNO SPO-RAZUMEVANJE

TERMINI:  pomlad (termin bo objavljen kasneje) 2019
in
11. in 19. oktober 2019

Plesni Epicenter, Tbilisijska 59 D, 1000 Ljubljana

Plesno-gibalna dejavnost, ki aktivira domišljijo in ustvarjalnost deluje preventivno pred vsakdanjimi pritiski današnjega načina življenja in spodbudno vpliva na vsestranski razvoj otroka.

Program Gibalno Spo-Razumevanje sofinancira MOL.

Več

 

Na intenzivnem izkustvenem seminarju udeleženci pridobijo različna teoretična in praktična znanja ter se seznanijo s številnimi aktivnostmi v celostnem pristopu v vzgojno-izobraževalnem procesu in svetovalnem delu – za utrjevanje pozitivnih vrednot, za preprečevanje in razreševanje vzgojne problematike in razvijanje sodelovanja in povezovanja v skupini, učenje sprostitvenih tehnik in strategij za obvladovanje nasilja ter izboljšanja medosebnih odnosov in seznanjanje s preventivnimi načini pomoči otrokom v vrtcu in/ali šoli.
Prav tako pa se bodo seznanili z dejavnostmi ter vajami, ki spodbujajo motorični razvoj in gradijo otrokove socialne kompetence ter mu pomagajo pri izražanju in razumevanju lastnih čustev in izražanju le-teh na ustreznejši način.

Prepoznavanje razvojnih potreb otrok ter vključevanje metod dela, ki razvijajo socialne veščine, empatijo ter spodbujajo zdrav gibalni razvoj, lahko pomagajo k grajenju ustreznejše samopodobe, občutku zadovoljstva prav tako pa pripomorejo k boljšemu vključevanju ranljivih otrok v socialno sredino in izboljšanju medosebnih odnosov.

 

cena? 175,00 eur / ob subvenciji MOL 115,00 eur (za posameznike)
1.050,00 eur / ob subvenciji MOL 300,00 eur (za kolektiv)

predavateljici in izvajalki:

Neva Kralj, samostojna kulturna ustvarjalka, univ. dipl. sociologinja, dipl. plesna učiteljica, spec. pomoči z umetnostjo, plesno gibalna terapevtka, registrirana pri ZPGTS (Združenje plesno-gibalnih terapevtov Slovenije),  certifikat mednarodnega izobraževanja po programu »Ways of seeing« za delo z otroki in družinami in

Tamara Sernec, prof. defektologije, spec. pomoči z umetnostjo plesno gibalna terapevtka, registrirana pri ZPGTS (Združenje plesno-gibalnih terapevtov Slovenije),  certifikat mednarodnega izobraževanja po programu »Ways of seeing« za delo z otroki in družinami