BABY MOVES program – ples z dojenčki, oktober 2019

20190322_140434
Dragi starši,

Srečanja gibalno-kognitivnega razvojnega programa s plesno naravnanostjo – BABY MOVES – nadaljujemo s tedenskimi srečanji v mesecu maju in juniju.
BABY MOVES – ples z dojenčki temelji na metodi BFM® (Saška H. Kuhar), BRAIN DANCE© (Anne G. Gilbert) ter GIBALNEGA DIALOGA (Neva Kralj, S. Tortora) za otroke v prvem letu življenja. Izkušnje in učinki so izjemni.
Baby moves vodim Neva Kralj.

komunikacija

seganje po igrački z oporo ene roke
VABLJENI:
1. 1. SKUPINA – »MOČ«: od 1 – 3 mesecev

2. 2. SKUPINA – »RAVNOTEŽJE«: od 4 – 7 mesecev
3. 3. SKUPINA – »GIBANJE«: od 8 – 12 mesecev

Otroci imajo prirojeno potrebo po gibanju. Zavedni starši lahko odločilno vplivamo na dojenčkov gibalni razvoj in s tem na razvoj živčnega sistema, kar omogoča hitrejši in pravilnejši otrokov celosten razvoj in napredek, tako gibalni, kot kognitivni, socialni in emocionalni.
Pravilen razvoj gibalnih sposobnosti pri dojenčku dvigne samo-zavedanje in samozavest ter prostorsko zavedanje okolice, kar mu omogoča hitrejše napredovanje, zdravo čustveno navezanost in kasnejšo separacijo.
»Spretnosti in znanja, ki jih bo dojenček osvojil v prvem letu življenja, predstavljajo temelj njegovega nadaljnjega razvoja. Najprimernejši čas za razvoj dojenčkovega mišičnega tonusa je prav v obdobju prvega leta starosti. Kasneje je to težje, če ne celo nemogoče.» (S.H.Kuhar)

Zakaj je program tako zelo pomemben?
- Dojenček do prvega leta starosti mnogo bolje razvija svoje gibalne, kognitivne, psihične in socialne sposobnosti ravno preko gibanja!
- Pripomoremo k izgradnji mišic, izboljšanju kognicije, krepitvi imunskega sistema, aktivaciji uma in ZAVEDANJU SAMEGA SEBE, kar je temelj za izgradnjo samospoštovanja v otrokovem prihodnjem razvoju!
iztegovanje za igračko na žogi
- Preprečujemo nepravilnosti v razvoju otroka na vseh področjih!
- Zadovoljstvo mamice in otroka je neprecenljivo!
- In še mnogo drugih prednosti, o katerih bomo spregovorili na srečanjih.
- Prvo leto življenja je naložba za ves nadaljnji razvoj.

PREDNOSTI PROGRAMA:
- nebesedna interakcija z dojenčkom preko glasbe in plesa
- osebni pristop
- gradivo z opisi aktivnosti na srečanjih
- čudovito umirjeno okolje s pripomočki za vadbo z dojenčki

razbremenitev hrbta