6. mini FESTIVAL PLESA – PLESNI VIKEND 2019

2 plesni vikend MAIL-08

OB SVETOVNEM DNEVU PLESA

6. mini FESTIVAL PLESA
»PLESNI VIKEND«
Na delavnicah ni potrebno plesno predznanje.

26. in 27. april 2019

PROGRAM:

PETEK, 26. april, Plesni Epicenter, Tbilisijska 59, Ljubljana

18:00 – 19:15 PLEŠEM Z BABICO IN DEDKOM
Neva Kralj / rumena dvorana
Na igriv način in s telesnim doživljanjem zbudimo otroško radost in svobodo, vsak gib postane čudež … zlitje več generacij skozi plesne igre, gibanje in ustvarjanje. Na medgeneracijski ples vabimo babice, dedke, male in velike vnukinje/vnučke in prijatelje … plesne izkušnje niso potrebne, v življenje pa posije sonce.

18:00 – 19:15 ŽENSKA OAZA
Sara Idzig / bela dvorana
Tvoj prostor, tvoj čas, tvoje telo, tvoj ritem in tvoje gibanje. Pobožaj se. Dovoli si biti ranljiva. Izrazi vse tisto kar čutiš pa ne znaš pojasniti z besedami. Telo ve kaj potrebuješ, sledi mu, potopi se vase. Nisi sama, skupina ženskih src se srečuje tedensko, danes pa imaš možnost, da izkusiš ta unikaten košček Oaze. Toplo vabljena.

SOBOTA, 27. april, Plesni Epicenter, Tbilisijska 59, Ljubljana

9:00 – 10:50 GIBALNA INTELIGENCA
Kaja Lin / bela dvorana
Na vadbi Go Ape se bomo dotaknili novih vzorcev gibanja v med seboj povezanih sekvencah, kjer bo veliko dela na moči, akrobatskih elementih, elementih joge, vendar tudi na fluidnosti in mehkobi. V moči bomo poskušali najti esenco mehkobe in obratno. Delo na rokah bomo podprli s predhodnimi vajami, tako, da bo bo naše telo resnično dobro pripravljeno. Ob vajah bomo spoznavali široko paleto rotacij, dvigov telesa, okrepili bomo center in se posvetili vsestranskemu premikanju hrbtenice. Najpomembnejše pa je, da nam uspe ustvariti igrivo okolje, kjer bomo lahko preučevali bolj zapleteno, vendar telesu prijazno gibanje, ki omogoča našo rast in razvoj.

Kaja Lin je plesalka, koreografinja in plesna pedagoginja, ki je svojo razgibano umetniško pot začela po končanem Konservatoriju za glasbo in balet v Ljubljani. Izobraževala na vsakoletnih seminarjih v New Yorku. V Sloveniji je sodelovala v projektih Kjare Starič, Kjara’s Dance Project (2011, 2015) in M&N Dance Company (2016/2017). Nastopila je na številnih javnih prireditvah in sodelovala z domačimi in tujimi koreografi.
Leta 2010 se je preselila v Izrael, kjer je plesala v teatrih: Kibbutz Contemporary Dance Company II in Fresco Dance Company ter v številnih lastnih projektih in projektih drugih koreografov. Sprejeta je bila v tudi v projekt Excellent Dancers project pri Batsheva Dance Company. Od leta 2015 do 2017 je bila zaposlena v teatru ImPerfect Dancers Company v Italiji.
Svoje lastne korografije je imela priložnost predstaviti na: International Festival of Performing Arts v Indiji, v teatru Suzanne Dellal (Tel Aviv, Izrael), teartu Zichri (Kibbutz Ga’aton, Israel), 6. Plesni Nacionali (Španski Borci) in 9. Festivalu Front@ sodobnega plesa (Murska Sobota).
Kaja Lin je tudi inštruktorica joge (200h Yoga Yug International school, Indija). V Sloveniji in tujini organizira gibalne seminarje in želi ljudem približati naravno, raznoliko in do telesa prijazno gibanje.

11:00 – 12:25 BALET (advanced)
Yaman Kelemet / bela dvorana
V posebno baletno izkušnjo nas popelje Yaman Kelemet, demi-solistka ansambla SNG Opera in Balet Ljubljana. Ko ji je bilo 15 let, se je odselila od doma, da bi svoje baletno šolanje nadaljevala na University of North Carolina School of the Arts. Tam si je Yaman pod umetniškim vodstvom profesorice Susan Jaffe pridobila srednješolsko izobrazbo. Za svoje zavzeto delo je bila nagrajena z »Gillian Murphy Schollarship«.
Leta 2017 so jo povabili k sodelovanju v Washington Ballet, kjer je plesala pod vodstvom Julie Kent med drugim v Les Sylphides Mikhaila Fokina, Romeu in Juliji Johna Cranka in Serenadi Georga Balanchina.

11:15 – 12:15 SWING
Katja Komše, Aleš Kolar / rumena dvorana
Posebnost swinga je v njegovi lahkotnosti in nezahtevnosti, ki na sproščujoč, zabaven in brezčasen stil povabi vsakogar, ne glede na starost in plesno predznanje. V paru je še lepše.

12:35 – 14:00 BALET (beginners)
Yaman Kelemet / vijolična dvorana
Yaman Kelemet se je avgusta 2018 kot demi-solistka pridružila ansamblu SNG Opera in Balet Ljubljana pod vodstvom Sanje Peršin. Do sedaj je tam nastopala v kar nekaj uprizoritvah, kot Veliki labod v Labodjem jezeru Lynne Charlesa, kot Božični duh v Hrestaču Yourija Vamosa in kot Mirta v Giselle Howarda Quintere Lopeza.
Julija 2018 je bila izbrana, da nastopi kot reprezentantka ZDA na »USA International Ballet Competition« v Jackson, Mississippi, ZDA.

15:00 – 16:30 BRAIN DANCE ZA VSAKOGAR
Neva Kralj / bela dvorana
Kaj je Brain dance®? Kako deluje nate? Kratkemu predavanju sledi lastna telesna izkušnja. Brain dance® krepi pozornost in osredotočenost, izboljšuje kognicijo, dviguje našo energijo in zmanjšuje stres in depresijo, ohranja gibljivost, razvija moč centra telesa in krepi senzo-motorični razvoj … Brain dance®, avtorice Anne Green Gilbert, je telesna aktivnost, ki je zasnovana na razvojnem gibanju v prvih dvanajstih mesecih našega življenja. BD® je namenjen in primeren za vsakogar, dojenčke, otroke, mladino, odrasle in starejše, za osebe s posebnimi potrebami, gibalce, plesalce in ne-plesalce. Izkušnjo prenesemo na naše osebno in profesionalno življenje, preko plesnih konceptov z BD® nadalje kreiramo performans.

KOTIZACIJA:
1 delavnica: 17,00 eur / člani Plesnega Epicentra: 15,00 eur
2 delavnici: 28,00 eur / člani Plesnega Epicentra: 24,00 eur
vse delavnice skupaj: 35,00 eur
družinska delavnica »Plešem z babico in dedkom«: 20,00 eur / družina

INFORMACIJE, PRIJAVE:
041/ 775-714, 040/ 978-564
info@plesniepicenter.si / www.plesniepicenter.si